Hívjon bennünket bizlommal!

06/66 529-700

Kötelező éves felülvizsgálat

Felhívjuk minden online pénztárgépet használó Vállalkozás figyelmét, hogy a ( 48/2013 NGM rendelet 48.§ 2. bekezdés) hatályos jogszabály értelmében a pénztárgépeken éves felülvizsgálatot kell elvégeztetni a szervizzel. Ennek hiányát, illetve akár késedelmes elvégzését a NAV szankcionálhatja! A tulajdonosoknak, üzemeltetők felelőssége figyelni, hogy mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, mulasztási bírságot kaphat.


„48. § (1) A pénztárgépek éves szervizes felülvizsgálata kötelező. (2) Az (1) bekezdés szerinti felülvizsgálatot a pénztárgép üzembe helyezését, illetve legutóbbi éves szervizelését követő 1 éven belül kell elvégeztetnie az üzemeltetőnek."


„Az éves felülvizsgálat során a szerviz ellenőrzi, hogy történt-e illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete a pénztárgépen. Szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is, vagy ha betelt az adóügyi memória, akkor újat szerelnek be. Egyes géptípusoknál hologram matricával látja el a pénztárgépet (gyártótól függ). A szerviz a felülvizsgálat megtörténtéről köteles adatot szolgáltatni a NAV-nak! A vizsgálat tényét a szerviz rögzíti a pénztárgépnaplóban. A napló megőrzése és dokumentálási kötelezettsége a kereskedőt terheli."

Kötelező éves felülvizsgálat
Készítette Intertechnika Kft.