Hívjon bennünket bizlommal!

06/66 529-700

Számlázással kapcsolatos változások 2020. Július 1-től

2020. július 1-től minden kisvállalkozásnak (alanyi adómentes, KATÁS, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozások) a belföldi adóalanyok felé kibocsátott számláját jelenteniük kell a NAV felé.

Július 1-től továbbra is lehetőség van (kézi) számlatömbös számlák kiállításra, viszont a kézi, írott számlák adatait manuálisan kell feltölteni a NAV honlapjának megfelelő felületén, méghozzá 4 napon belül, illetve bizonyos esetekben 1 naptári napon belül.

INGYENES NAV online számlázó: A kifejezetten kis- és középvállalkozások számlázási kötelezettségének könnyítése érdekében a NAV kifejlesztett egy ingyenes számlázó programot, amely áprilistól hamarosan az okostelefonon is elérhető lesz. https://onlineszamla.nav.gov.hu/home

Az Online Számlázó program mobilapplikációja

Az új mobilalkalmazás a webes Online Számlázó program mobil kliense. Ez a NAV saját fejlesztése, letöltése és használata teljesen ingyenes. Egyaránt alkalmazható iOS és Android operációs rendszerrel működő okostelefonokon is, használatához minimum Android 7.0 vagy iOS 11 verziószámú operációs rendszerrel működő okostelefonra van szükség.

Mivel a számlázó programban rögzített számlaadatok tárolása nem a felhasználó okostelefonján, hanem felhőben valósul meg, a mobilapplikáció használatához nélkülözhetetlen az aktív internet hozzáférés.


Számlázással kapcsolatos további változások : A számla kibocsátására meghatározott, a teljesítéstől (előleg esetén az adófizetési kötelezettség keletkezésétől) számított észszerű idő 2020. július 1-jétől 15 napról 8 napra csökken.

A számlakibocsátásra rendelkezésre álló határidő csökkentése azon ügyletekről kiállított vagy kibocsátott számlákra vonatkozik először, amelyek teljesítése 2020. június 30-át követi.

Számlázással kapcsolatos változások 2020. Július 1-től
Készítette Intertechnika Kft.