Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyomtató vásárlási tanácsadó

Nyomtató vásárlási tanácsadó
Cégek, vállalkozások esetében sokszor felmerülő kérdés, hogy új nyomtatót kellene beszerezni, vagy a régit lecserélni. Engedje meg, hogy segítsünk kiválasztani az Önnek megfelelő eszközt!

Tapasztalataink szerint nyomtató vásárlásakor sokszor kizárólag az ár a döntő szempont. Viszont az alacsonyabb áron megvásárolt eszközökhöz adott gyári nyomtatópatronok vagy tonerek kiürülését követően az új festékek beszerzése sok esetben magasabb összegbe kerülne, mint a készülék beszerzési ára volt. Ezért a nyomtató használaton kívüli eszközzé válik, porosodik a sarokban vagy az asztalon. Ráadásul a mai gazdasági helyzetben egyre fontosabbá válik egy eszköz fenntartásának költsége, szolgáltatásainak minősége. Lényeges szempont, hogy a készülék bármilyen helyzetben képes legyen ellátni a rábízott feladatot.

A nyomtató üzletággal foglalkozó kollégánk több éves kereskedelmi és szervizelési tapasztalattal rendelkezik, melyet arra használ, hogy az ügyfeleknek nyújtson kompromisszumos megoldást, azok hosszú távú megelégedettségére. Filozófiája, hogy a beszerzési költség lehet a vártnál magasabb összegű a hasonló funkciókkal rendelkező nyomtatókhoz képest, de a fenntartási költség legyen gazdaságosabb és környezetkímélőbb.

 

Nyomtató vásárlás kisforgalmú üzletek, kisvállalkozások számára

Egyszerű lézernyomtatót javaslunk. Ha előfordulhat, hogy bármikor szükség lehet fénymásolni vagy szkennelni a beérkező számlákat, dokumentumokat akkor egy egyszerű multifunkciós készülék lehet a megoldás, melyek nem sokkal kerülnek többe, mint a lézernyomtatók, viszont sok bosszúságtól menthet meg. Kerülendő bármilyen tintasugaras megoldás, melyek a ritkább használat miatt, nyomtatási hibákat fognak produkálni (olvashatatlan vagy hiányos nyomtatás a papíron). A nyomtatási költség laponként 15-20 Ft is lehet.

 

Nyomtató vásárlás közepes forgalmú üzletek, vállalkozások számára

Nagy terhelhetőségű lézernyomtatók, esetleg külső nagykapacitású tintatartállyal ellátott tintasugaras nyomtatók, multifunkciós eszközök.

A nagy terhelőképességgel rendelkező lézernyomtatókhoz tartozó festék tonerek akár több ezer oldal kinyomtatására elegendő festékport tartalmaznak, ezzel is csökkentve a fenntartási költséget. Nyomtatási sebességük pedig képes akár 30 – 50 oldalt produkálni egy perc alatt, mellyel időt takarít meg. Kétoldalas nyomtatás esetén pedig a papírköltséggel tudunk spórolni.

A külső nagykapacitású festéktartállyal rendelkező tintasugaras nyomtatók pedig a fekete vagy színes dokumentumok alacsony árú előállításában jeleskednek. Lényeges, hogy nem képesek, fényképek igazán minőségi előállítására és nyomtatási sebességük is eltérhet a lézernyomtatóktól (10 - 20 oldal, percenként.) Ebben a kategóriában a nyomtatók már képesek hálózati csatlakozásra, melynek segítségével egyszerre többen is tudják használni. Ezzel helyet spórolhatunk, és csak egy eszköz fogyaszt áramot az irodában, üzletben a megszokott, minden számítógéphez egy nyomtató felállás helyet. Nyomtatási költség 5-10 Ft laponként.

 

Nyomtató vásárlás nagy üzletek, irodák, vállalkozások számára

Nagyformátumú lézernyomtatók, multifunkciós eszközök. Nagy terhelhetőségüknek köszönhetően képesek akár több tíz fős társaság kiszolgálására is. Képesek gyorsan fénymásolni, szkennelni, akár két oldalasan is. Képesek a felhasználókat külön kezelni, és a felhasználókról külön használati statisztikát készíteni melynek segítségével előre tervezhetőek a kiadások. Havi több ezer oldal nyomtatása során is csak a tervezett karbantartásokkal kell számolni, meghibásodásuk csekély. A kellékanyagok mennyisége miatt a nyomtatás költsége a legalacsonyabb, akár 3-5 Ft is lehet.

Mindenképpen kerülendőek a tintasugaras megoldások használata, mivel ilyen szintű felhasználás esetén a meghibásodások száma drasztikusan megnő.