Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pénztárgép szüneteltetés és használatból kivonás

 

,,Tudnivalók a NAV felé az üzemeltetőknek „

Forrás: 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 51. §

 

1.     Szüneteltetés bejelentése :

Az üzemeltető az erre rendszeresített nyomtatványon (PTGTAXUZ) köteles bejelenteni az állami adóhatóságnak a pénztárgép használatának 30 napot meghaladó szüneteltetését, a szüneteltetés megkezdésétől számított 45 napon belül

         PTGTAXUZ nyomtatvány 01-es lap C Blokk 1-es pont :

 SZÜNETELTETEM A PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATÁT

2.     . Szüneteltetés befejezése :

A szüneteltetés bejelentést követően a pénztárgép csak azt követően használható újra, ha az üzemeltető az erre rendszeresített nyomtatványon (PTGTAXUZ) bejelenti az állami adóhatóságnak a használat folytatását.

PTGTAXUZ nyomtatvány 01-es lap C Blokk 2-es pont :

 ÚJRA SZERETNÉM HASZNÁLNI A SZÜNETELTETETT PÉNZTÁRGÉPET

 

3.      Használatból kivonás  (Végleges kivonás)

A pénztárgép üzemeltetője az erre a célra rendszeresített nyomtatványon (PTGTAXUZ) köteles az állami adóhatósághoz adatszolgáltatást teljesíteni, amennyiben azzal a céllal fejezi be a pénztárgép használatát, hogy az adott pénztárgépet a továbbiakban nem kívánja üzemeltetni (a továbbiakban: használatból kivonás). Az adatszolgáltatást a használatból kivonás tervezett időpontját megelőző 5. napig kell teljesíteni.

PTGTAXUZ nyomtatvány 01-es lap C Blokk 3-as pont :

                                                                   HASZNÁLATBÓL KIVONÁS

Figyelem ! Amennyiben a jövőben bármikor szeretné használni a pénztárgépet, abban az esetben szüneteltetést kell bejelenteni!

 

FONTOS! Használatból kivonás esetén keresse fel szervizét, hogy készítsenek adatkiolvasást a pénztárgépéről. Valamint le kell még záratni a pénztárgépnaplót is! Ezután a lezárt pénztárgép akár tovább értékesíthető (átszemélyesíthető) amennyiben a készülék alkalmas erre a műveletre!

 

A fent említett eseményeket a Nemzeti Adóhatóságon kívül jelezni kell külön az Ön pénztárgépének megfelelő SIM kártyamobilszolgáltatója felé is! (pl Telecom, Mobiladat Kft…)